Antik és Classzikus butor

MIÉRT VÁLASSZON ANTIK BÚTORT LAKÁSA BERENDEZÉSÉHEZ?

Rohanó világunkban minden folyamatos változásban van: a trendek, a divatirányzatok jönnek és mennek. Az emberek ízlésvilága a rengeteg impulzus hatására gyorsan változik, ennek okán az, ami pár évvel ezelőtt trendinek számított, az ma már valószínűleg nem örvend népszerűségnek.
Az igényes, tartós alapanyagokból készült bútorok ára még a mai világban is igencsak magasnak számít, így a bútorvásárláskor a befektetett összegen és a lakásunk stílusának kialakításán túl azt is figyelembe kell vennünk, hogy valószínűleg egy örökéletű tárgyat veszünk magunkhoz.
Vagyis választásunk több évtizedre is előrevetítheti lakásunk berendezésének stílusát, emiatt is érdemes megbízható forrásból beszereznünk klasszikus bútorunkat.

Antik bútor lakberendezés
Trendek jönnek-mennek, de a klasszikus antik bútorok mindig kiemelkedő értéket képviselnek több indokból kifolyólag is:

 • Az antik bútor igazi történelmi, és szentimentális értékkel bíró tárgy, amely rejtett történettel rendelkezik;
 • A klasszikus bútor egyedi, megismételhetetlen érték, amelynek létrehozásába egy szakember egykor rengeteg időt és energiát fektetett, így nem egy arctalan gyártósor újabb terméke;
 • Az antik bútor nemcsak egy újabb berendezési tárgy, hanem egy műalkotás is, így kettős értéket képvisel az Ön otthonában.
 • Az antik bútor megannyi alkalommal magán viseli a technikai fejlődés vívmányait:
 •  A minőségi anyagokból és minőségi munkával készült bútorokra állandó a kereslet;
 • Az antik bútor az állandó kereslet miatt bármikor továbbadható, vagyis berendezési tárgyként való funkcionalitása mellett kiváló befektetés is!

Az antik bútor iránti érdeklődés láttán egyre több üzlet jelenik meg, amely antik bútorok kereskedelmével, adás-vételével foglalkozik.

 

De kevés az olyan vállalkozás, amely minőségi „antik bútort” kínál eladásra.

 

 

Üzletünkben valóban igényes, antik bútorok találhatóak. A termékpalettánkon mindazonáltal kiemelt helyet foglalnak el az antik stílusú holland bútorok. A holland mesteremberek nagy hatással voltak az európai bútorkészítésre, a XVII. században ugyanis sokan közülük bejárták Európát, és nagylelkűen átadták bútorkészítései ismereteiket más országbeli szaktársaik részére is. Így nem csoda, hogy számos antik bútor származik ebből az időszakból.

 

Termékkatalógus >

 

A holland mesteremberek számára nem volt idegen a furnérozás technikája, előszeretettel használták azt munkájuk során. A kezük alól kikerülő egyedi bútorok rendszerint tölgyfából készültek, az egyre kifinomultabb díszítések pedig az általuk elkészített termékeik szebbé tételéhez járultak hozzá. Ezek az antik bútorok nagyon elterjedtté váltak a holland otthonokban, majd később Európa-szerte is népszerűvé váltak. Az antik bútorok megvásárlásakor ezért találkozhatunk sokszor a holland mesterek kezének munkájával.

 

Természetesen ma is nagyon keresettek ezek a holland antik bútorok Európa számos országában, így köztük Magyarországon is. Egyre többen ismerik fel az általuk képviselt értéket, ebből kifolyólag pedig egyre növekvő számban lelhetőek fel ezek a nagy múltra visszatekintő berendezési tárgyak.

 

Gondoljunk csak bele egy percre! Felhasználják ma még a mai modern bútorokon az alábbi díszítési formákat?

 • antik bútor díszítés

  Öntött üvegek;
 • Metszett üveg.
 • Ólomüvegek;
 • Festett üvegek;
 • Részlet gazdag fafaragások,
 • Rézveretek;
 • Kovácsoltvas vasalatok;
 • Intarzia betétek;
 • Arany intarzia berakások;

Hát sajnos nem! Pedig ezek azok az apró, és nem is annyira apró részletek azok, amelyek élettel telítenek meg egy bútort, ami a lakásunk díszévé emelik a berendezési tárgyat és nem csupán gyakorlati célokat megvalósító elemmé teszik.

 

Cégünk ezen kiemelt szépségű és értékű antik bútorok értékesítésére és megvásárlására szakosodott, így üzletünkben hatalmas válaszék áll vásárlóink rendelkezésére ezen termékekből.

 

Fontos megjegyeznünk, hogy ha egy antik bútor későbbi időpontban gyártott másolatával találkozunk, az semmilyen szempontból nem számít antiknak, helyes kifejezés ezekre a darabokra a stílbútor megnevezés.

 

Nincsenek elképzelései a lakása vagy otthonának egy részének bebútorozását illetően?

Semmi probléma, ebben is készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére, ingyen és díjmentesen.

 

Barokk antik bútorBarokk kanapé antik bútorHenry D francia antik bútor

Tölgy holland bútorDúsan faragott antik bútorFenyő tálalószekrény

Barokk jellegű vitrines antik bútorAntik bútor nyomott plüss kárpittalAngol antik bútor

 

Milyen megfontolások szerint érdemes az antik bútort kiválasztani?

 • Túlságosan kis alapterületre ne zsúfoljuk be, ezeket a legtöbbször markáns külsővel rendelkező bútorokat mivel összezsugoríthatják optikailag a teret;
 • Az antik bútorok a világos falakkal rendelkező lakóterekben hozzák a legjobb formájukat: a világos környezet ellensúlyozza a bútorok sötétebb felületeinek térzsugorító hatását;
 • A Klasszikus formarendszerű házak biztosítják a legjobb környezetet ezekhez az elegáns bútorokhoz, de a modern otthonokban is kitűnően megállják a helyüket, amennyiben a környezet berendezése illik hozzájuk;
 • Az otthonunkban kiválasztott kárpitok, függönyök legyenek társai a vásárolt antikvitásoknak, a berendezett lakótér a megjelenésében egységes képet tükrözzön;
 • A nagyméretű, díszes tükrök szervesen tartoznak az ilyen berendezéshez, így nyugodt szívvel ajánljuk akár több darab beszerzését is az antik bútorral berendezett lakótérbe;
 • A díszes keretezésű, vagy egyszerű tükör is növeli a teret: az antik bútorok sötét felületeit oldandó bátran szerezzünk be legalább egy tükröt a szobába!
 • Ha az adott lakótérben modern bútorokkal együtt állnak az antikok, akkor ügyeljünk rá , hogy az újak megjelenésükben legyenek különlegesek, nehogy elnyomják őket jóval öregebb társaik;

 

Termékkatalógus >

 

antik bútor elemek

Kiválasztott egy bútort, de nem tudja, milyen más elemeket válasszon hozzá?

A kiválasztott antik bútor stílusát, elkészítésének időpontját, és persze az Ön igényeit is figyelembe véve segítünk ügyfeleinknek a bútorok kiválasztásban, a különféle elemek párosításában.  Lényeges szempontja a lakberendezésnek ugyanis az, hogy az egy helységbe kerülő antik bútordarabok megjelenésüket illetően egyensúlyba kerüljenek egymással, és egy egységes képet sugározzanak.


Antik bútor megvásárlásában gondolkodik, de nem tudja, hogyan őrizheti meg annak eredeti megjelenését hosszú távon?

Az antik bútorokra azok típusától függetlenül általánosan elmondható, hogy politúrozott felületűek, ebből kifolyólag kiemelten érzékenyek az őket érő mindenféle környezeti hatásra: a napfényre, a hőre, a nedvességre, és a lakás páratartalmára is. Ezért ezen felületek kezeléséhez, a kereskedelmi forgalomban kapható ápolószerek közül csak azokat válasszuk, amelyek méhviaszt tartalmaznak. A politúrozott bútor a megjelenését tekintve klasszikus, időtálló, ám azt is vegyük figyelembe, hogy a felülete a modern bútoroktól eltérően kimondottan érzékeny: a rajta felejtett vizes tárgyak foltot hagynak rajta, az őt hosszútávon érő direkt napfény kifakítja az eredeti színét. A politúrozott bútor legnagyobb előnye az, hogy szinte korlátlan alkalommal felújítható, újrapolitúrozható. Vigyáznunk kell azonban az ilyen bútorok használatakor, hiszen akár már csak egy a hűtőből kivett üvegpohár is foltot ejthet a vízkicsapódással a bútor felületén. Ennek elkerülésére poháralátétek használatát ajánljuk. Ezek az alátétek elenyésző költséget jelentenek a bútor értékéhez mérten, mégis biztosíthatják annak sérülésmentes további fennmaradását a jövőben. Az idős bútorok érzékeny, értékes felülete esetenként a száraz levegőnek köszönhetően is megrepedezhet. Mit tehetünk, mi ha felfedezünk egy ilyen apró sérülést az antik bútoron?! Ha csak kisebb méretű sérülésről van szó, akkor viasztartalmú ápolószerrel áttörölgetve a kérdéses felületet betömíthetjük a rést, nagyobb repedések helyrehozását viszont már hagyjuk a szakemberre.

antik bútor a hétköznapokban

Érdekli, hogy a hétköznapokban hogyan tud tisztán tartani egy antik bútort?

 • Az antik bútor tisztításához általában elegendő egy tiszta, puha ruhadarab, amivel portalaníthatjuk a régi bútorukat. A nehezen hozzáférhető helyek tisztításához puhaszőrű, vastag ecsetet használjunk. Tollseprűt lehetőleg NE alkalmazzunk, mert az érzékenyebb bútorok felületén könnyen sérülést okozhat.
 • Antik bútort vizes, nedves ronggyal SOHA ne töröljünk le. A nedvesség a fényezésben kárt tehet, a port pedig a már meglévő résekbe tömíti.
 • A régi bútorokat időnként ajánlatos viaszos, lehetőleg színtelen pasztával átfényezni, különben megváltozhat a fa bútor jellegzetes színe. DE! A viasszal bevont felületű bútordarabok ápoló tisztításához nem szabad olajos tisztítószereket, vagy egyéb erős oldószert használni! mert ezek megbonthatják a bevonatot. Ezek tisztításához, fényesítéséhez csak viaszos szerek használhatók, és alapos utófényesítésük sem hagyható el. Az antik fabútorok megtört fényének visszanyeréséhez kis mennyiségben a felületre felvitt paraffinolaj kitűnően használható, vigyázzunk azonban arra, hogy csak vékonyan terítsük el ezt a bútoron, mivel a vastagabb réteg a lakásban fellehető mindenféle szennyeződést magához vonz.

Antik bútort szeretne, de egyedi átalakításokat szeretne azon eszközölni?

Amennyiben figyelembe veszi az antik bútor eredetét, egyediségét és egyéb tulajdonságait, úgy lehetősége adódhat az adott elem átalakítására. Milyen tanácsokat érdemes ekkor figyelembe venni?

 • Amennyiben lehetséges igyekezzünk ne megfesteni a bútort, hiszen az ilyen fafelülettel rendelkező fabútor minden addigi természetességét elveszíti. A rá felvitt modern festék elfedi a fa természetes textúráját, akár filléres, gyártósoron legyártott fröccsöntött műanyag alappal is rendelkezhet ilyen alapon. A tanácsunk az, hogy ne értéktelenítsük el a vásárolt antik bútorunkat, ilyen modern beavatkozások alkalmazásával!
 • Ha a bútor színével semmiféleképpen nem tudunk megbarátkozni, vagy az felújításra szorul, úgy használjunk pácot. A pácokkal meg lehet színezni a faanyagot a kívánt színárnyalatra úgy, hogy a mintázata - amitől természetes a fa megjelenése - megmarad.
 • Pácolást, lakkozást csak olyan bútorokon végezzünk, melyek egyféle fából készültek. Különféle fa esetén ugyanis nem lesz egyszínű a bútor a felületkezelés után sem, hiszen a pácok, lakkok részben átlátszóak, és átüt majd rajtuk az eredeti faanyagok színezete.
 • Kifakult a bútor, megtört a színe? A régi fényüket elvesztett bútoraink könnyen visszaállíthatóak eredeti állapotukba, ha természetes felületnemesítő bevonattal látjuk el. Az olaj-és viaszbevonatok azon túl, hogy visszaadják bútoraink régi fényét, még egy védőbevonattal is ellátják a kezelt felületet, így azok kevésbé lesznek hajlamosak a későbbi sérülésekre.

Az olajbevonat azért olyan hatékony, mivel beszívódik a fába, és csökkenti annak a nedvességfelvevő készségét, emellett fejti ki másodlagos hatását, amely védi majd a felületet a későbbi hatásoktól, például azt, hogy a szennyeződések a fa mélyebb rostjaiba jussanak, ahol helyrehozhatatlan elszíneződést hoznának létre.

Viaszos ápolószert is alkalmazhatunk, amely hasonló módon védi majd a bútorunk felületét, mint az olajos kezelés: védi az antik bútor felületét a külső hatásoktól, emellett állandóan alkalmazkodik a környezet adta körülményekhez. A vékony viaszbevonat emellett selymes fényt nyújt, bársonyos tapintásúvá, és vízlepergetővé változtatja a faanyagot.

 

antik bútor ülőalkalmatosság

Az antik ülőalkalmatosságok lelke: A kárpit

Eddig az antik bútor faanyagával és a bútor egészének karbantartásával foglalkoztunk, most azonban áttérünk egy nem kevésbé fontos egységére: a kárpit kérdésére.

 

A bútor egészéhez hasonlóan a bútort fedő kárpitot sem kíméli az idő vasfoga: elnyűhet, a nap kiszívhatja, kiszakadhat, szétfoszolhat, legrosszabb esetben különböző élősködők otthonául is szolgálhat.
Mit tehetünk, ha a vásárolt, vagy már meglévő antik bútor egyik legnagyobb esztétikai egysége a kárpit tönkremegy?


Az elkopott kárpit kezeléséről:

 • Amennyiben nem kívánjuk aktívan használni az adott antik bútort, úgy akár meg is őrizhetjük az utókornak a régi dicsősége foszlányait magán viselő kárpitot;
 • Amennyiben a kárpitozás egyes részei még nem foszlottak el teljesen, és használhatóak maradtak, úgy azokat megőrizve kiegészíthetjük a bútor huzatolását, kipótolva a hiányzó részeket;
 • Új, de az adott elemhez teljesen illő korhű anyaggal dolgozva újrakárpitoztatjuk az antik bútort;
 • Modern, sikkes, és lehetőség szerint ízléses kárpitot keresünk a bútorhoz;

Sok otthonban igyekeznek a tulajdonosok összeillő bútorokból egy egységes képet kialakítani az adott lakótérben, ebben kiemelkedő szerepet játszik a megfelelő kárpit kiválasztása.

Nagyon fontos, hogy a kiválasztott kárpit tökéletes társa legyen az antik bútornak;
A kárpit egységet kell, hogy alkosson a szoba többi részével is: a szőnyegekkel, a függönyökkel, a többi textíliával.

Fontos tudnivaló, hogy egy antik bútor újrakárpitozásához csakis kárpitosszegeket szabad használni, kérjük meg az ezen munkát elvégző szakembert, hogy ne használjon se kapocsbelövőt se habszivacsot.

 

Hogyan tisztíthatjuk otthoni körülmények között antik bútoraink kárpitját?

Amennyiben otthonunkban nincsen kisgyermek, vagy háziállat, úgy általánosan elmondható, hogy az antik bútorok kárpitozott ülő, vagy kartámasz részei vannak kitéve a legnagyobb kopásnak, illetve szennyeződésnek. A hétköznapi használat során a bútorra rákerülő megannyi szennyeződést: sárdarabokat, ételmorzsát egyszerű, és rendszeres porszívózással eltávolíthatunk a kárpitról. Különösen fontos ez az asztmában, vagy egyéb légúti betegségekben, allergiában szenvedők számára, hiszen a szövetdarabok közül így kikerülnek az ott élősködő élőlények. Amennyiben valamilyen folt került a kárpitra, vagy csak megfakult annak az eredeti színe, úgy már különféle természetes, és gyengéd eljárást biztosító tisztítószerek alkalmazása javasolt. Mivel a kárpit lehet régi, de sérülésmentes, azonban érzékeny anyagból szőtt, így semmiféleképpen ne próbáljuk meg modern vegyszerekkel kitisztítani. Természetes, gyengéd eljárás biztosít ezen anyagok helyett a vízbe kevert szalmiákszesz, az ecettel, vagy feloldott szappanforgácsokkal dúsított langyos víz, vagy vízpermet. A tisztításhoz használhatunk bevizezett, puha szálú kefét, vagy valamilyen tiszta, puha rongyot is.

 

Bármilyen tisztítószerrel próbálkozunk is, egy dolgot tartsunk fejben: a kárpitanyagok sokszor nem azonos összetételűek, emiatt másképp reagálhatnak az őket ért anyagokra, a tisztogatást ezért először mindig a szövet alig, vagy nem látható részén kezdjük el, végezzünk „próbatisztítást”.

 

Termékkatalógus >

 

Keressen fel minket és élvezze szerteágazó szolgáltatásaink előnyeit!

Legyen szó bútorvásárlásáról…
Üzletünkben megvételre kínálunk: Antik és Stíl bútorokat, Angol, Barokk, Rokokó ülőgarnitúrákat, szekrényeket, vitrineket, komódokat, étkező garnitúrákat, íróasztalokat.

A megfelelő bútordarabok kiválasztásáról…

A kiválasztott antik bútor stílusát, elkészítésének időpontját, és persze az Ön igényeit is figyelembe véve segítünk ügyfeleinknek a bútorok kiválasztásban, a különféle elemek párosításában, mindezt díjmentesen.

Dekorációs tárgyak megvételéről…

Emellett természetesen megannyi ezeket kiegészítő dekorációs tárggyal rendelkezünk: festmények, fali textíliák, álló, asztali, faliórák, tükrök és egyéb dísztárgyak értékesítésével is foglalkozunk.

Lakástextília kiválasztásáról…

Kiszemelte az otthonát díszítő antik bútorokat, de a további textíliák kiválasztásának problémája még Ön előtt áll? Semmi probléma, üzletünkben olasz függönyöket, bútorszöveteket is értékesítünk, ezen széles választékból biztosan lelni fogunk Önnek tetsző darabot is.

Régi vagy sérült bútordarabja helyrehozataláról…

Nem vásárolni, hanem felújíttatni szeretne?
Üzletünkben vállaljuk a különböző kárpitozási munkákat, saját és hozott anyagokból egyaránt. Eltört a szék lába, beszakadt az ágy alja? Hozza el hozzánk a szeretett bútordarabot, és mi felújítjuk!

Antik bútorainak, berendezési tárgyainak eladásáról…

Nem venni, hanem éppen hogy eladni szeretne? Üzletünk folyamatosan bővíti raktárkészletét Antik és Still bútorokkal, festményekkel, porcelánokkal, régi órákkal, réz és bronz dísztárgyakkal, érdekes könyvekkel, és iratokkal.

 

Kiemelt kategóriáink: